Hasta olmak her insanın başına gelebilecek kaçınılmaz bir durumdur. Her insan çeşitli kazalar veya komplikasyonlar sonucunda yaşanılan problemlerden hasta yatağına ihtiyaç duyabilir veya tamamen yatağa bağımlı hale gelebilir. Hiç durmadan gelişen teknoloji, hastalar için oldukça fonksiyonel şartlar sağlamaktadır. Bunlardan biri de elbette ki hasta yataklarıdır. Peki 4 motorlu hasta yatağı fiyatları ne kadar? Hasta yatağı neden kullanılır?

Hasta yatakları herhangi bir engel ya da rahatsızlık sebebiyle yatarak tedavi edilen kişilerin kullandığı farklı işlevlere sahip yataklardır. Hasta yataklarının hastaların tıbbi gereksinimlerine uygun birçok çeşidi bulunur.

Bunlar şişme hasta yatakları, elektrikli hasta yatakları ve motorlu hasta yataklarıdır. Motorlu hasta yatakları da kendi içinde 2 motorlu, 3 motorlu ve 4 motorlu hasta yatakları olarak çeşitlere ayrılmaktadır. Yatakların motor sayısı hareket çeşidini belirtir. Örneğin 4 motorlu hasta yataklarında 4 adet hareket pistonu bulunmaktadır.

4 motorlu hasta yatakları genellikle kilolu hastalar için daha iyi bir tercihtir. 250 kg taşıma kapasitesi bulunmaktadır. 4 motorlu hasta yatakları içinde bulunan piston motorları sayesinde hareketi oldukça kolaylaştırır. Hasta yatağına ihtiyaç duyan hastalar ve yakınları için 4 motorlu hasta yatağı fiyatları en merak edilen konular arasındadır.

İdeal Hasta Yatağının Özellikleri Nelerdir?

Öncelikle hastanın uzun süreyle istirahat edeceği düşünüldüğünde, ideal hasta yatağının özellikleri nelerdir sorusu önem arz etmektedir. Ortopedik rahatlıkta ve hastanın vücuduna uygun şekli alabilecek kalitede olmalıdır. Hastanın tek bir pozisyonda yatacağı göz önünde bulundurulmalı ve yatağın baş kısmının boyna zarar vermeyecek yumuşaklıkta olmasına özen gösterilmelidir. Hasta yatağının konumu fazla yüksek veya fazla alçak olmalıdır.

İdeal yatak tercihi ise havalı ve elektronik yataklar olmalıdır. Havalı ve elektronik yataklar hem hasta hem de hasta yakını için daha işlevseldir. Bir hasta yatağının mutlaka korumalıkları olmalı ve bu korumalıklar hasta arzu ettiğinde hareket ettirilip takıp çıkartılabilmelidir. Hastanın her durumu göz önünde bulundurularak yatağın sıvı geçirmez olması oldukça önemlidir.

Hasta yataklarının döşemelerinde kullanılan malzemeler gerekli mevsimsel durumlarda hastayı üşütmemeli aynı zamanda da terletmemelidir. Düşme veya sarsıntı tehlikesine karşın kırılmaya dayanıklı, sağlam malzemeden üretilmiş olmalıdır.

Hasta yataklarının ihtiyaca yönelik farklı çeşitleri bulunur. Bunlar şöyle sıralanabilir;

  • 2 Motorlu (İki Hareketli) Hasta Karyolaları
  • 3 Motorlu (3 Hareketli) Hasta Karyolaları
  • 4 Motorlu (4 Hareketli) Hasta Karyolaları

2 Motorlu (İki Hareketli) Hasta Karyolaları

2 motorlu hasta yataklarının belirgin özelliği baş ve ayak kısmının kolayca hareket ettirilebilir olmasıdır. Hareket bir kumanda yardımıyla sağlanır. Elektriğe erişimin kesilmesi halinde 9 voltluk 2 adet pil yardımı hareket sağlanır. Hasta yatağının her iki yanında korkuluklar bulunur bunlar aşağı yukarı yönlü hareket kabiliyetine sahiptir. Kumanda ile rahatça kontrol edilebilirler.

4 Motorlu Hasta Yatağı Fiyatları

3 Motorlu (3 Hareketli) Hasta Karyolaları

3 motorlu hasta yatakları uzun süreyle yatağa bağımlı olarak yaşayan hastalar için tasarlanmıştır. Diğer yataklara göre daha kolay temizlenebilme özelliğine sahiptir. Tıpkı 2 motorlu yataklar gibi 3 motorlu yataklarda da baş ve ayak kısımları hareket ettirilebilir.

Hem hastanelerde hem de evde kullanıma oldukça uygundur. Tekerlekleri hasta kolayca taşınabilir. Ağırlık taşıma kapasitesi 200- 300 kg arasındadır. Elektriklerin kesilmesi durumunda 9 voltluk piller devreye girer.

4 Motorlu (4 Hareketli) Hasta Karyolaları

4 motorlu hasta yatakları diğer modellere göre çok daha kullanışlı modeldir. 4 motorlu hasta yataklarında kullanılan motor gücü 3 motorlu ve 2 motorlu hasta yataklarına oranla daha güçlüdür. Kilolu hastalar bu yatağı rahatlıkla tercih edebilir2 ve 3 motorlu yataklara oranla daha geniş ve daha uzundur.

3 motorlu hasta yatağına göre daha fazla yükseltilme özelliğine sahiptir. Hastane ve ev kullanımına uygundur. 4 motorlu hasta yatakları daha geniş hareket yelpazesine sahiptir. 4motorlu hasta yatakları yukarı aşağı hareketin yanı sıra öne ve arkaya doğru dik açıyla yükselip alçalabilir. Bu özellik daha çok yoğun bakımlarda tercih edilir.

Motorlu hasta yatağı fiyatları hastalar ve yakınları tarafından sık sık araştırılan bir konudur. Hasta yatağı almak isteyen kişiler yatakları satın alabilir veya belirli süre ile kiralayabilirler. Bir yatağı satın almadan ya da kiralamadan önce kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak oldukça önemlidir.

Motorlu Hasta Yatağı Nasıl Kullanılır

Hasta yatağının çeşidi kadar kullanımımda önemlidir.  Motorlu hasta yatağı nasıl kullanılır sorusu birçok kişi tarafından merak etmektedir. Hastanın yanı sıra hastaya bakacak olan kişinin de kullanımından haberdar olması faydalı olacaktır. Hastanın ihtiyacına göre hareket çeşidi belirlenir. İstenen hareket kumanda sayesinde sağlanır.

Yatakların baş ve ayak kısmının hareket ettirilebilmesiyle hastada uzun süre uzanma haline bağlı oluşabilecek tutulmaların, kasılmaların ve diğer eklem kaynaklı sıkıntıların önüne geçilebilmektedir ayrıca hastanın bakımını üstlenen kişinin yatağın temizliğine de dikkat etmesi gerekir. Hastalar, hasta yatağı kullanımı sırasında birçok arıza ve problemle karşı karşıya kalmaktadırlar bu sorunların çözümleri hastanın yaşam kalitesi açısından oldukça önemlidir.

Hasta Yatağı Problemleri

Hastaların yaşam kalitesi düşünüldüğünde hasta yatağı problemleri hastaların konforunu kesintiye uğratabilmektedir. Hasta yatakları ihtiyaç sahibi hastalar tarafından uzun süreli kullanıma maruz kaldıklarından sık sık arıza verebilmektedirler. Bu arızalardan en sık karşılaşılanı kumanda arızalarıdır. Kumanda tuşları çalışmayarak hasta yatağının işlevini yerine getirmemesine sebep olabilir.

En ufak arıza dahi hastanın yaşam kalitesini doğrudan etkiler. Hasta yatağınızda meydana gelen sorunlar için satın aldığınız veya kiralama yaptığınız şirketle iletişime geçebilirsiniz. Hasta yatağı kullanımı sırasında arıza dışında işlev kaybı da meydana gelebilir. Hasta yataklarının tamiri mümkündür ve bu konuyla ilgilenen birden fazla firma bulunmaktadır.

Motorlu Hasta Yatakları Fiyatı

İhtiyaca uygun hasta yatağı tespit edildikten sonra akla gelen ilk soru Motorlu hasta yatağı fiyatı olmaktadır. Kiralama ya da satın alma seçeneğine bağlı olarak fiyatlar değişkenlik gösterecektir.  Seçeceğimiz yatağın motor sayısı, malzeme yapısı ve dayanıklılığı, boyutu markası ve çeşidine göre de değişkenlik gösterecektir.