Hasta Yatağı Satın Alma

Hastaların iyileşme sürelerinin kısalmasında bakımın ve tedavinin önemi büyüktür. Hastanede, yoğun bakım ünitelerinde normal yataklardan farklı özellikleri olan yataklar bulunur. 5 olarak adlandırılan bu yataklar hastanın bakımını kolaylaştırmak için özel olarak tasarlanmıştır. Motorlu yatakların iki parçalı, dört parçalı modelleri vardır. Karın bölgesinden ameliyat olanlar için dört parçalı modeller önerilir. Çünkü 4 parçalı modellerde karın sıkıştırılmaz.

Hasta Yatağı Nasıl Olmalıdır?

Hasta yatağı seçerken hastanın kısa veya uzun süre yatıp yatmayacağına göre model belirlenmelidir. Şayet hasta kısa süre yatacaksa manuel veya motorlu Sarıyer hasta yatağı modellerinden biri kullanılabilir. Uzun süre kalkmadan yatmak zorunda olacak yatalak hastalar için havalı yataklar tavsiye edilir. Çünkü havalı yataklar kan dolaşımını hızlandırır. Kan dolaşımının hızlanması yara oluşumunu engeller. Hatta havalı yataklar bası tedavisinde de kullanılır.

Hasta Yatağı Kurma Düzeni

Hastanın sağlığını riske atmamak için rahatsızlığına göre yatak satın alınmalıdır. Kısa süre yatacak olan hastalar için yatak almak yerine kiralama yapılabilir. Kiralama ekonomik olarak da uygundur. Satın alınan veya kiralanan yataklar talep edilmesi durumunda firma tarafından kurulur. Yatakların kurulmasında yan kısımlarda en az 75 cm’lik boşluk bırakılmalıdır. Bu boşluklar hastayla rahat ilgilenebilmek için gerekli olacaktır.