Hasta Yatağının Faydaları

Ameliyat geçiren veya tedavisi yatarak yapılacak olan, hayatının geri kalanını yatağa bağlı olarak geçirmek zorunda olanlar hasta yatağı kullanmalıdır. Klasik, sıradan yataklar hastaların uzun süre yatmasına uygun fonksiyonlara sahip değildir. Hastaların yatmaktan sırtları ağrır. Motorlu yatak modellerinde bulunan uzaktan kumandanın bir düğmesine basıldığında yatağın sırt kısmı hareket etmeye başlar. Yataklar hastanın konforunu artıracak özelliklerle donatılmıştır.

Asansörlü Hasta Yatakları

Asansör ve trendelenburg özelliği bulunan hasta yatakları vardır. Hasta inip çıkarken aşağı indirilen yatak sonrasında yukarı kaldırılır. Özellikle yaşlı ve inip çıkmakta zorlanan ameliyatlı hastalar için asansörlü modeller büyük kolaylık sunar. Şişli hasta yatağı seçiminde hastanın kilosuna dikkat edilmelidir. Yatakların kilo kapasitesi vardır. 80 kilo kapasiteli yatağa 130 kiloluk hasta yatırıldığında rahat edemeyecektir.

Hasta Yatağı Kullanımı

Hiçbir insan kendinin veya sevdiklerinin yatağa bağımlı bir hayat geçirmesini istemez. Fakat şartlar yatakta yatmayı gerektiriyorsa en rahat en konforlu ve en kalitelisini kullanmak gerekir. Hasta yataklarının fiyatları klasik yataklardan farklıdır. Şayet hasta uzun süreli yatmayacaksa satın almak yerine kiralama yöntemi tercih edilebilir. Tedavi süresinde kullanılıp sonrasında geri verileceğinden ekonomik olacaktır.