Özellikleriyle Hasta Yatağı

Yatan hastalar fazla hareket edemezler. Bazı hastalar yastığını dahi düzeltmekten acizdir. Hasta yatağı, hastaların yapamadıkları birçok şeyi yapmasına ve yatış süresinde rahat etmesine yardımcıdır. Hasta yataklarının temelde iki modeli vardır. Bunlar manuel ve motorlu olarak adlandırılır.

  • Manuel yataklar: Fonksiyonlarının kullanılması elle yapılacak müdahale ile gerçekleşir. Yanında devamlı bakıcısı bulunan hastalar rahatlıklar kullanabilir.
  • Motorlu yataklar: Yatağın fonksiyonları uzaktan kumanda ile harekete geçirilir.

Hasta Yatağı İmalatı

Ülkemizde farklı firmalar hasta yatağı imal etmektedir. Zeytinburnu hasta yatağı imalatı yapan firmalar ürünlerinde hastanın konforunu ön plana almaktadır. Yatalak bir hastanın yatağında rahat etmesi ve konforu yakalaması vücudunda yaraların oluşmasını engeller. İyileşme süreci ise hızlanır. Modellerin çok fazla olmasından dolayı kafa karışıklığı yaşanmamalıdır. Hastanın ihtiyaçları ve hastalığı dikkate alınarak yatak seçimi yapılmalı.

Teknik Yönleriyle Hasta Yatağı

Hasta denilince onun tedavisi için yapılması gereken bazı işlemler olduğu anlaşılır. Yataklar tasarlanırken serum ve benzeri tedavi unsurlarının rahat kullanılabileceği detaylar eklenir. Tekerlekli olması acil durumlarda işi kolaylaştırmaktadır. İstenildiğinde tekerlekli yatak hastanın çevreyi izleyebilmesi için cam kenarına taşınabilir.