Neden Hasta Yatağı Kullanılır?

Gündüz insan çalışır, yorulur. Gece ise dilenmesi için vardır. İnsanın gece dinlenmesi için yatağının konforlu olması gerekir. Hasta olan kişiler ise rahatsızlıklarından dolayı devamlı bir ağrı ve sızı yaşarlar. Ağrı ve sızılar hastanın bedenini yorar. Hasta yatağı, bedendeki yorgunluğun, acının, sızının azaltılması ve iyileşmenin hızlandırılması için tasarlanmıştır. Özel olarak donatılmış olan fonksiyonlara sahip yataklar sayesinde hastanın tedavi süreci daha konforlu geçer.

hasta yatağı aksaray

Aksaray Manuel Hasta Yatağı Çeşitleri

Hasta yataklarında zengin çeşitlilik hakimdir. Aksaray hasta yatağı modelleri temelde manuel ve elektrikli (motorlu) olarak ikiye ayrılır. Manuel ve motorlu modeller de kendi aralarında çeşitlendirilmiştir. Manuel modeller tek ve çift taraflı olmak üzere iki çeşittir. Tek taraflı manuel yataklarda sadece sırt kısmı hareketlidir. Çift taraflı manuel yataklarda ise ayak ve sırt kısmı hareketlidir. hasta yatağı aksaray

Yataklar Seçiminde Kilo Etkeni

Motorlu hasta yataklarında ise çeşitlilik çok fazladır. Motorlu yatakların seçiminde kiloya dikkat edilmelidir. Yataklar 80 kilo kapasitesinden başlayarak çeşitlendirilir. 200 kg ve daha fazla kilo kapasitesi olan yataklar vardır. Kiloya uygun yatak kullanımı hastanın rahat etmesi ve konforu için çok önemlidir.

Aksaray ilimize hasta yatağı kiralama hizmetimiz yoktur

https://www.saglikuzmani.com/