Modelleriyle Hasta Yatakları

Yatarak tedavi olmak zorunda olanlar için üretilmiş olan yataklara hasta yatağı denilir. Hasta karyolası olarak da ifade edilir. Hasta yatağı rahatsızlığı olanın odasında kesinlikle olması gereken demişbaş eşyadır. Refakatçinin ve hastane personelinin hastaya bakımını kolaylaştıran bir unsurdur. Hasta yatakları genel olarak iki ana model altında toplanır. Bunlar:

  • Manuel yataklar
  • Motorlu (elektrikli) yataklar

Manuel Hasta Yatağı

hasta yatağı erzurum

İyileşme sürecinin rahat geçmesi için çeşitli fonksiyonlarla donatılmış olan yatakların en bilinen modeli manuellerdir. Manuel hasta yataklarının baş ve ayak kısmı elle hareket ettirilmektedir. Erzurum hasta yatağı manuel modeller tek taraflı veya çift taraflı olmak üzere iki çeşittir. Tek taraflılarda sadece sırt kısmı hareket eder. Çift taraflılarda ise hem ayak hem sırt kısmı hareketlidir.

Motorlu Hasta Yatakları

Motorlu yani elektrikli modeller tedavi altında olan kişiye rahatlık, konfor ve güven sunmaktadır. Bu modellerin karyolaları motorludur. Yatağın hareketleri kumanda ile sağlanır. Motor sayısına göre elektrikli hasta yatakları çeşitleri bulunur. Motor sayısının artması yatağın özelliklerini ve konforunu da artırır. Yatakların fiyatları donanımında bulunan aksesuarlara ve özelliklere göre farklılık gösterir.

Erzurum ilimize hasta karyolası kiralama hizmetimiz yoktur