Hasta Yatakları Hakkında

Yatalak, tedavi sürecindekiler ve operasyon geçirdiğinden yatması gerekenler için özel olarak tasarlanmış olan yataklara hasta yatağı adı verilir. Hasta yataklarında normal yataklardan farklı özellikler bulunur. Üzerinde yatak kişiyi korumak için özel güvenlik tedbirleri vardır. Rahat edebilmesi ve tedavisinin daha hızlı gerçekleşmesi için özel apartlar bulunur. Kullanışlı olduğu kadar komplike ürünlerdir.

Giresun Hasta Yatakları Çeşitleri

Hasta yatakları genel hatlarıyla ikiye ayrılır. Bunlar:

  • Manuel hasta yatakları: Bu yataklarda motor yoktur. Yatağın hareketleri elle yapılır. Yatağın kaldırılması ve indirilmesi için refakatçi veya bakıcıya ihtiyaç vardır. Tek taraflı ve çift taraflı olmak üzere iki çeşittir. Tek taraflı modelde sadece sırt kısmı hareketlidir. Çift taraflı da ise sırt ve ayak kısmı hareketlidir.
  • hasta yatağı giresun
  • Motorlu (Elektrikli) hasta yatakları: Son zamanların Giresun hasta yatağı modeli genellikle motorlu olan modellerdir.

Motorlu Hasta Yatağı

Motorlu veya diğer ifadesiyle elektrikli hasta yataklarının hareket ettirilmesi için uzaktan kumanda vardır. Uzaktan kumanda sayesinde yatağın sırt ve ayak kısmı hareket ettirilir. Motor sayısı yatakların fonksiyonlarını belirler. Ne kadar çok motor varsa o kadar çok özellik bulunduğu anlamına gelir.

Giresun ilimize hasta karyolası kiralama hizmetimiz yoktur.

hasta yatağı Giresun