Hasta Psikolojisi ve Yatak Özelliği

Hasta olup yatakta tedavi olması gereken, ayağa kalkmaması gereken ve yatağa bağlı olan insanlar kendi özel işlerini dahi yapamazlar. Ayağını kaldırmak, sırtına yastık koymak gibi normal biri için basit olan işleri yapamazlar. Bu durum hastaların psikolojisini bozar. Devamlı birinden yardım istemek de ayrıca zor bir durumdur. Hasta yatağı, hastaların psikolojilerini de düşünerek tasarlanır.

hasta yatağı yozgat

Motorlu Hasta Yatağı Konforu

Hasta yatakları iki temel gruba ayrılır. Bunlar manuel ve motorlu hasta yataklarıdır. Manuel hasta yataklarının fonksiyonlarını kullanmak için elle müdahale gerekir. Motorlu hasta yatağı modellerinde motor bulunur. Motor sayesinde hasta kumandanın düğmesine basarak sırtını kaldırabilir. Yozgat hasta yatağı çeşitlerinden olan motorlu yatakların fonksiyonları motor sayısına bağlı olarak değişir. Hasta küçük bir hareketle ayak ve sırt bölgesini indirip kaldırabildiği için psikolojisi olumlu etkilenir. 15

Ortopedik Hasta Yatakları

Hastanın rahatsızlığı olan vücuduna yeni ağrılar eklememek için teknolojinin özellikleri kullanılarak üretilen hasta yatakları tercih edilmelidir. İnsanın kas ve iskelet sistemi dikkate alınarak tasarlanan yataklar ortopediktir. Ortopedik yataklarda yatan hastaların vücutları dinlenir. Bu dinlenme iyileşme sürecini hızlandırır.

Yozgat ilimize hasta yatağı kiralama hizmetimiz yoktur.

hasta yatağı yozgat