Manuel Hasta Yatakları ve Çeşitleri

El gücüne dayanarak hareket edebilen ve ayarlamaların elle yapılması gereken yatak türüdür. Hasta yatağı olarak daha az tercih edilen bir modeldir. Motorlu modeller üretilmeden önce hastanelerde manuel yataklar kullanılırdı. Manueller ikiye ayrılır:

  • Tek taraflı manuel yataklar: Sadece sırt kısmı hareket eden modellerdir.
  • Çift taraflı manuel yataklar: Sırt ve ayak kısmı hareket eden modellerdir.

Motorlu Hasta Yatakları ve Özellikleri

Elektrikli olarak da bilinen motorlu hasta yataklarının içinde motor vardır. Motor yatağın fonksiyonunun kullanılmasını sağlar. Motor sayısı yatağın fonksiyon sayısını artırır. Örneğin iki motorlu yataklar tek motorluya göre daha kilolu hastaları taşır. Uzaktan kumanda ile ayarlanır. 2 aşamalı, 4 aşamalı gibi çeşitleri vardır. Karın kısmı sıkışmaması gerekenler 4 aşamalı motorlu yatakları tercih etmelidir.

hasta yatağı zonguldak

Asansörlü ve Trendelenburg Yapabilen Hasta Yatakları

Asansörlü hasta yataklarında üç motor bulunur. Üçüncü motor sayesinde yatak aşağı inip çıkmaktadır. İnip çıkmada problem yaşayan hastalar için çok güzel bir özelliktir. Zonguldak hasta yatağı çeşitlerinden en gelişmiş manuel model trendelenburg yapabilen yataklardır. Bu yataklar tamamen eğik açıyla çevrilebilir. Böylece hastaya daha konforlu istirahat imkanı sunulur. Motorlu yataklardan önce ne fazla kullanılan modeldir.

Zonguldak ilimize hasta yatağı kiralama hizmetimiz yoktur.

hasta yatağı zonguldak