Faturalı ve Garantili Profesyonel Hizmet İletişime Geç

Havalı Yatak & Diğer Ürünler

Havalı Yatak Nedir? Ne İçin Kullanılır?

Özel olarak geliştirilmiş bir tasarıma sahip olan havalı yatak modelleri sayesinde yatmak zorunda olan hastanın rahatı ve konforu sağlanmaktadır. Hastalar uzun süre yatmaktan kaynaklı fizyolojik ve biyolojik bazı sorunlar yaşayabilir. Vücudunun çeşitli yerlerinde ağrılar ve bası yarası adı verilen yaralar oluşur. Havalı yatakların üretiminde öne çıkan özellik yatağın vücuda gerçekleştirdiği basıncın düşürülmesidir. Basınç düşürüldüğünde yatağın etkisiyle birlikte oluşan yaralara engel olunur. Cildin yatma sırasında etkili bir şekilde hava ve nefes almasını sağlayan yataklar terlemeyi de engeller. Terleme olduğunda ve cilt yeterince hava almadığında kan akışı yavaşlar. Kan akışının yavaşlaması yara oluşumunu hızlandırır. Hastalığı evinde bir süre tedavi edecek olan hastalardan yatağa bağımlı olanlara kadar bütün hastalar tarafından havalı yataklarımız kullanılabilir. Özellikle yatağa bağlı olarak hayatını geçirmek zorunda olanlara kesinlikle tavsiye etmekteyiz. 
Yatış sırasında rahat hareket edebilme imkanı veren yataklarımız felç olmayıp hareket edebilen hastalarımız için de idealdir. Yataklarımızın basınç şiddeti hastanın vücut ağırlığına göre ayarlanabilmektedir. Hastanın sorunları da dikkate alınarak basıncın ve yatağın ayarlanması büyük bir konfor sunmaktadır. 

Havalı Yatağın Özellikleri Nelerdir?

Hasta yatakları manuel ve motorlu olmak üzere iki çeşittir. Havalı yataklar, motorlu yatak sistemine sahiptir. Bundan dolayı yataklarımız havalı yatak ve yatak motoru olmak üzere iki parçadan meydana gelir. Yatakta yatmaktan dolayı çeşitli seviyede yaralar oluşur. Havalı yatakların basınçları hastanın kilosuna ve yatak yarasının durumuna göre ayarlanabilir. 1. ve 2. derecedeki yaraların tedavisinde etkili olmaktadır. Havalı yataklarımızı kullanırken hastanın yaralardan daha çabuk kurtulabilmesi için ilaç tedavisi de yapılmalıdır. 
Elektriğe bağlı çalışan havalı yataklar, çalıştığı sürece yaralarda etkili olur. Vücuda yatağın yaptığı basınç sabit değildir. Devamlı değiştiğinden kan akışını tetikler. Yatak yaraları genellikle hastaların kuyruk sokumu, topuk, dirsek, kulak ve kalçalarında oluşur. Önce kızarıklık olarak belirir. Sonrasında artarak yaraya dönüşür. Hastanızda böyle bir kızarıklık gördüğünüz anda hemen tedaviye başlayıp yatağını değiştirmelisiniz. Havalı yatak kullanmaya başladıktan sonra kızarıklığın ve yaraların daha çabuk iyileştiğini göreceksiniz. Tamamen yaraları ve ağrıları engellemek üzere tasarlandığından özel yataklardır. Hastaların yanı sıra obez ve çok terleyen kişiler için de kullanılabilir.

Havalı Yatak Çeşitleri Hakkında

Havalı yatak modellerimiz 3 çeşittir. Bunlar;
•  2 Modüllü Havalı Yatak BHY20: Yaraları başlangıcında önleyen havalı yatak modelimizin kapasitesi 100 kg’dır. Yara oluşmadan önce kullanılırsa daha faydalı olur. İçinde boru tipinde kanalların bulunduğu yatağımız 88 cm’e 188 cm ebatlarındadır. Sıvı geçirmez kılıfı vardır. Şiştiğinde yüksekliği 12 cm olan yatağımız ülkemizde satılan havalı yataklar içerisinde en ergonomik ve en kaliteli olanıdır. Ventilatör sistemi sayesinde aşırı ısınma ve terlemeyi engeller. Yatakta birbirine bağlantılı 16 boru şeklinde hücre vardır. Hücreler diğerlerinden bağımsızdır. Arıza olması durumunda çıkarılıp değiştirilebilir. Hava üfleyen motorla 16 hücrenin içi oksijenle doldurulur. Kan dolaşımını hızlandırır ve vücut üzerindeki basınç azaltılır. 
•  3 Modüllü Havalı Yatak BHY30: Bası yarası oluşmuşsa, hasta uzun süre yatakta yatmak zorunda ise 3 Modüllü Havalı Yatak BHY30 ürünümüzü kullanmalıdır. Ağırlık kapasitesi 130 kg’dır. Eni 88 cm, boyu 188 cm’dir. Fermuarlı, yıkanabilir sıvı geçirmez çarşafı vardır. Piyasadaki havalı yataklardan kaliteli olan ürünümüz şişirildiğinde 12 cm olur. Ventilasyon sistemi hastayı serin tutarak terlemesini önler. Yatakta 19 ayrı boru kanalı vardır. Kanalların hepsi birbiri ile bağlantılıdır. Arıza durumunda çıkarılıp değiştirilebilmesi için diğer mekanizmadan kanallar ayrıdır. Motor sayesinde kanallar hava ile doldurulur. Farklı zamanlarda inip şişen kanallar vücuda masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırır. 
•  Pozisyon Aldıran Havalı Yatak: Yatağa bağlı olarak yaşamak zorunda olan hastalara tavsiye ettiğimiz havalı yatak modelimizdir. Özel olarak dizayn edilmiştir. Sağ ve sol konumda ortalama 10 dakikada 25 ila 30 derece arasında otomatik olarak pozisyon aldırır. Pozisyon aldırması sayesinde yara oluşumu engellenir ve açıla yaraların tedavisi kolaylaşır. Hastanın kilosuna göre manuel ayarlama yapılabilir. Yeni jenerasyon bir ürün olup yatalak hastaların ihtiyacı olan bütün özellikleri taşımaktadır. Özel kumaştan üretilen çarşafının olması temizliğini kolaylaştırmaktadır. Yatak üzerinde 6 tane havalandırma noktası olduğundan hasta devamlı havadar bir şekilde yatar. Nem ihtimali ortadan kaldırılmıştır. Dünyadaki benzer ürünlere göre oldukça ekonomik ve kaliteli olan yataklarımızın kapasitesi en fazla 150 kg’dır. 

Havalı Yatak Ne İçin Kullanılır?

Hastalıkların tedavisinde hastanın rahat ederek dinlenmesi çok etkilidir. Dinlendirici bir uyku çeken hastalar daha çabuk iyileşecektir. Ağrı ve sızısının azalması hastanın psikolojik olarak kendini iyi hissetmesine neden olur. Havalı yataklarımızda hastanın tedavisini ve psikolojisini düşürerek tasarım yaptık. Sınırlı harekete sahip olanlar, ağır travmalar ve operasyonlar geçirmiş olanlar için havalı yatak kullanımı şarttır. Havalı yataklar hava sirkülasyonunu sağlayarak hastanın gece boyunca kesintisiz uyumasını sağlar. Kan dolaşımını normal seviyeye yükselterek bedenin yorgunluğunun atılmasını sağlar. Yatağın hastanın bedenine yapacağı baskı havalı yatak çeşitlerinde minimum seviyeye indirilir. Böylece hastada bası yarasının oluşumu en aza indirilir. Hava kanalları oluşan bası yarasının tedavisinde etkili rol oynar.

 Havalı Yatağın Yararları

Kısa, uzun veya devamlı surette yatakta yatmak zorunda olan hastalar için tasarlanmış olan havalı yataklar bası yaralarının oluşmasını önlemek ve hastanın rahatının sağlanması için üretilmektedir. Basınç oranı hesaplanarak, kan dolaşımının etkisi artırılarak konfor ve rahatlık elde edilir. Havalı yatakların hastalara ve bakıcılarına çok büyük yararları vardır. Bunlar;

•  Geliştirilmiş Kan Dolaşımı: Kanallardaki hava hastanın kan dolaşımını normal seviyeye çıkarır. Basınç tahliyesini sağlar. Yatakta yatan kişinin konumunu değiştirmesine yardımcı olan özelliğiyle basınç noktalarını değiştirir. Böyle hastanın hep aynı yerine basınç olmayacağından yara oluşmaz. 
•  Alternatif Basınç Noktaları: Hastanın rahat hareket edebilmesini sağlayan medikal yataklardan olan havalı yataklar, ağrı ve sızı oluşumunu engeller. Çünkü hastanın vücuduna olan basınç noktaları kanalların şişip inmesiyle değişir.

•  Düşük Hava Kaybı Teknolojisi: Son teknolojiyle üretilen yataklarımızın şiltelerinde hava kaçmasına izin veren hava delikleri vardır. Hava sızıntısının olması hastanın uyurken serin olmasını ve kendini iyi hissetmesini sağlar. Hava sızıntısının olması yatak yarasını önler. 
•  Kolaylık: Yatağa bağlı hastaların bakımını kolaylaştıracak özellikleri taşırlar. 

Havalı Yatak Kurulumu Nasıldır?

Havalı yataklarımızın kurulumu oldukça kolaydır. Motorun yatağa entegre edilmesiyle birlikte yatağın havayla doldurulması birkaç dakikayı alır. Kısa sürede hazırlanıp kullanılabilmesi havalı yatakların tercih edilir olmasına nedendir. Havalı yatalar, son teknikler üretilen hasta karyolaları ile birleştirildiğinde kullanımı daha kolay ve daha konforlu olmaktadır. İstendiğinde kaldırılabilen havalı yatakların içindeki hava kanalları yara oluşumlarını engelleyerek rahatlık verir. 

Havalı Yatağın Ödemesini SGK Yapıyor mu?

Hastalık halinin tedavisi sürecinde insanlar yüksek ücretler ödeyebiliyor. Evde bakım sırasında satın alacakları havalı yatak modellerinin ücretinin SGK tarafından ödenip ödenmediği sorusu ise fazlaca harcama yapan hasta yakınlarını doğrudan alakadar etmektedir. SGK, hastaların tedavisinde etkili olan havalı yatakların ödemesini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmektedir. Havalı yatak modellerimiz özel tasarım olduğundan fiyatları biraz yüksektir. Yüksek olması bazı hastaların alma problemi yaşamalarına neden olmaktadır. Hastaneden alınan rapor SGK’ya teslim edilmesiyle birlikte ödeme süreci başlar. Rapor onaylandığında yatak eve teslim ediliyor. Şayet yatak alınıp ödemesini SGK’nın yapması veya ücreti geri ödemesi beklenirse bu bir hata olacaktır. Çünkü raporun teslim edilmesiyle kurum yatağı satın alıp hastaya göndermektedir.